maandag 24 september 2012

de Supersuper




Op zondag naar de supermarkt, ze staan er voor in de rij! Serieus! Het is de hele week nog niet zo druk geweest als op zondag!

Wat deden we vroeger op zondag? Hoe kwamen we in godsnaam de dag door? O, ja, vroeger gingen ‘we’ nog naar de kerk, dat brak de dag een beetje. Gaf ritme, regelmaat en houvast.

Ik heb gehoord dat men de bel wil luiden voordat de supermarkt open gaat. Dan kunnen mensen van heinde en verre naar de super toekomen om hun voorraad bij te vullen.

‘Vroeger’ ging ik naar de buurvrouw als ik een ei nodig had of een kopje suiker, maar nu, ja, nú kan ik tenminste naar de super! De Súpersuper als steun en toeverlaat.

De bedrijfsleider staat ons zelfs bij de deur op te wachten met een krantje: “de Vreetkreet” heet het. Met daarin allerlei tips om aan onze eerste levenbehoefte te voldoen. We houden van die man! Daarom gaan we naar hem en niet naar die ander, want die is op zondag niet open. Dat mag eigenlijk niet in deze gemeente. Als je denkt dat de klanten alleen voor iets kleins naar hem gaan, heb je het mis. Hele karren vol! Wat een aantrekkingskracht. En daarna lekker koken en met het hele gezin aan de zondagdis. Het gezin als hoeksteen van de samenleving. Super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten