woensdag 26 december 2012

Schurkkalender


Schurkkalender

Ik zag in de Bruna tussen alle kalenders en agenda’s een hele interessante kalender liggen. Nee, geen onafgemaakte Mayakalender of een doe-het-zelf-met-uw-leukste-kiekjes-kalender. Mijn oog viel op de Schurkkalender! Met op de voorkant een foto van de gebroeders Dalton uit de strips van Lucky Luke. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn nieuwsgierigheid gewekt werd. Er lag een exemplaar ter inzage bij.

Het voorwoord is geschreven door Willem H.:
“beste lezer,
Voor u ligt de schurkkalender van 2013.
Ik vind het een eer dat ik hier het voorwoord voor mag schrijven. Natuurlijk niet omdat ik mijzelf een schurk vind, maar omdat u dat misschien wel vindt. En vooral omdat dit geintje me weer genoeg oplevert om de komende maanden in luxe te kunnen leven, niet waar?
Wat kunt u aantreffen in deze kalender?
Nou, het is duidelijk dat ik hem zelf niet samengesteld heb, want anders zouden er ‘bepaalde figuren’ juist wel in gekomen zijn en andere vrienden juist weer niet. Er staan enkele vastgoedvriendjes in die ik echt geen schurk wil noemen (behalve ene Jan V. daar krijg ik nog wat lappen van).
De maand januari en februari staan respectievelijk in het teken van de dictators en maffiosi (vooral mijn favoriet Al Capone). In maart komen de filmschurken aan bod: Hannibal Lecter, Freddy Kreuger en The Joker. Dat wordt smullen! Dan hebben we nog de terroristen, oorlogsmisdadigers, moordenaars, draaideur- en zijdeurcriminelen voor de maanden april, mei, juni, juli en augustus. Dan de schurken uit het verleden (zoals piraten) en de toekomst (aliens), de strips (de Daltons) en de geweldige Gargamel. En december staat in het teken van de witwassers.

Veel plezier met deze kalender en ik zou als ik u was een beetje oppassen in 2013!

Groet, van Willem H.”

Mijn conclusie is dat er in deze kalender totaal en helemaal geen vrouwen in voor komen. Is dat toeval?
En ik las op de achterkant dat het voorwoord van Willem H. is geschreven door een ghostwriter en niet door Willem H. zelf. Dat hadden we kunnen verwachten, natuurlijk.
Verder kost deze kalender een slordige 29.95 euro.

Ik ben toch maar gegaan voor de familyplanner. Wat heel grappig is bij de maanden juli/augustus wordt ingegaan op het beveiligen van je huis tijdens de vakantie.
Tip: laat schurken denken dat er mensen thuis zijn door bijvoorbeeld kopjes op de tafel te laten staan en een tijdklok op een lampje te zetten wat ’s avonds automatisch aan- en uitgaat.
Schurken zien het al snel als de planten vergeeld zijn, een hele stapel post in beeld achter de deur ligt, er geen auto voor de deur staat en de kat uitgedroogd in de vensterbank ligt…

Hmmm… ik zou als ik u was een beetje oppassen in 2013!
Groet van Bella de Wit
Trendwatcher voor Bol.com