woensdag 2 oktober 2013

Bart Smit

Bart Smit

Al jaren erger ik me me aan het onderscheid wat speelgoedwinkels maken tussen “jongens- en meisjes”speelgoed. Gelukkig was ik deze keer niet de enige: meisjes strijken, stofzuigen en soppen het huis. En nog erger: ”Zo goed zijn als mama, dat wil je ook!” staat er in koeienletters bij vermeld!

Mijn kinderen hebben een moeder die een gezin heeft gecombineerd met studie en werk. En mijn kinderen hebben een vader die soms ook de was vouwt, het huis stofzuigt of de bedden verschoont. Echt? Ja! Je zou bijna zeggen dat wij vooruitstrevend zijn, echter lopen ze bij Bart Smit gewoon achter.

Ik weet nog goed dat ik op zoek ging naar een buggy waarin onze zoon zijn dinosaurus kon leggen. Hij vond het zo gezellig om samen met zijn zus een blokje te wandelen. Zij met de poppenwagen en hij met zijn dino in een buggy. Ze hadden echter alleen roze of lila buggy’s… Uiteindelijk nam hij dat maar voor lief, en zijn zus speelde graag met hem met de garage.

De folder is zo oubollig dat ze bij wijze van spreken dezelfde sinterklaasfolder elk jaar opnieuw zouden kunnen uitdelen. Als je de hele folder doorbladert zie je trouwens vrijwel geen enkel bruin kindje. Ook zoiets vreemds!

De toekomstige Jamie Olivers van deze wereld zullen moeten oefenen met een roze keuken. Een roze keuken? Ja! Er staat ook een zilver kleurig pannensetje in de folder, echter is de naam van het setje Queenie… … Een roze keuken, een roze strijkijzer, een roze stofzuiger. Waarom is alles eigenlijk roze?

Wat trouwens heel grappig is (en ik denk dat de redactie van het AD het trouwens niet eens bewust gedaan heeft) staat op dezelfde bladzijde als het artikel van Top Toys in Zweden (dat speelgoed neutraal aanbiedt), een artikel over Daniella Bottinga.


Daniella is namelijk stukadoor!