maandag 17 maart 2014

Kwijt?






Kwijt?

Als ik vroeger iets kwijt was, was het antwoord van mijn moeder steevast: ”Waar heb je voor het laatst gezien?’ Met een teleurgesteld gezicht liep al mopperend rechtsomkeert: ‘Ja, duh, als ik dat wist…’ En prompt als je de route terug liep, vond je het weer: die linkerhandschoen, je gymbroek, aantekeningen Duits of iets anders.

Je kunt er niet omheen: waar is toch dat vliegtuig? 
Zoeken op de plek waar het voor het laatst is gezien, schiet niet echt op, aangezien een vliegtuig niet op een plek blijft hangen. Zou wat zijn als dat wel zo was: ”Joehoe, hij hangt hier gewoon. Gewoon hiero. Nou, dat we daar nou niet eerder gekeken hebben!” Alsof de passagiers al die dagen in een attractie van de Maleisische Efteling hebben gezeten. 

Of zat Hans Klok in het vliegtuig? Hij deed een wedstrijdje met een Maleisische illusionist, die probeerde zijn ranzige diner weg te werken. “Niet te eten!” 
‘Noem je dát iets wegtoveren?’, zei hij tegen zijn opponent.’ Probeer hier maar eens over heen te komen.’ En ‘poef’, weg vliegtuig. 
Hans probeert nu al tien dagen hoe hij een vliegtuig weer terug krijgt op plaats van bestemming. 

Is het vliegtuig soms door dezelfde fabrikant in elkaar gesleuteld als de Fyra? En onverwachts teruggeroepen voor onderhoud? Zou me niks verbazen.

Ik denk dat het hoort bij de laatste aflevering van “Wie is de mol?” Tygo zit gewoon de hele boel bij mekaar te fucken en lacht zich helemaal de schompes. Het vliegtuig is gewoon relaxt geland op Ellis Island. Alle passagiers liggen onder een palmboom. Elke keer als hun telefoon afgaat, zegt er iemand van de regie: ”Niet opnemen, want anders krijg je een rood scherm.”

En dat het allemaal de beste grap ooit is gebleken, merken we over een dag of 14… 1 april!