maandag 30 december 2013

Voorspellingen voor 2014


Voorspellingen voor 2014

Als ik de tv aan doe, zit ik naar een dj te kijken. Een dj die plaatjes draait uit de TOP 2000. Het publiek bestaat voornamelijk uit mensen die ouder zijn dan ik. Heel soms hebben ze hun kinderen mee genomen. Die kinderen stralen verveling uit: ”Wat doen we hier eigenlijk mama? Je zei dat het net zo iets was als Het Glazen Huis… lijkt er helemaal niet op! Dit is echt saai! Echt iets voor bejaarden!” Tsja… ze mochten kiezen: bowlen met opa en oma of mee met pap en mam. Volgend jaar gaan ze wel naar opa en oma. Of misschien mogen ze dan wel alleen thuis blijven, zo klein zijn ze toch niet meer? Ze mochten tenslotte al CSI kijken.
2014 wordt een heftig jaar. Heftig op het gebied van televisie. Denk je dat je alles gezien hebt? Nee, hoor! Er komt een programma met Gordon, waarin de een na de andere kandidaat hem een blauwtje laat lopen en ze mogen hem allemaal afzeiken op tv. Het heet Gordon Bleu. Albert Verlinde treedt af! Hij treedt af als boulevarddeskundige. Onno blijft overigens gewoon burgemeester van Maastricht, want sinds wanneer is zoiets een reden om af te treden? Er was eens een Belgische burgemeester die zich liet verwennen op een toren door haar vakantieliefde. Filmpje ging de hele wereld over. Tijdens carnaval liet ze zich op de praalwagen bij wijze als parodie op een toren rondrijden. Ze is geloof ik voor een volgende termijn herkozen, niks aan het handje.

Qua politiek wordt 2014 geen spannend jaar! Rutte blijft uiteraard vrijgezel. Alhoewel Balkenende ook aan de vrouw gekomen is. Misschien moet Rutte ook op een datingsite een selfie van zijn ontblote bovenlijf plaatsen. Wrauw! Ik denk dat hij bij zijn collega wereldleiders ineens in aanzien zal stijgen! Markie Sparkie! Och arme… ik denk werkelijk dat hij niet weet wat hij moet op een bunga bunga feestje. Nee Mark, het is geen bingo, je krijgt geen advocaat met slagroom, je wint geen tostiapparaat en je mag niet je moeder meenemen! Tsjonge, jonge! En maar blijven lachen!
Over lachen gesproken: mensen die meer lachen krijgen vanaf 2014 meer korting op hun ziektekostenverzekering. Lachen is namelijk gezond! Plastische chirurgie raakt uit de mode! Leg die spaarcenten maar opzij voor je pensioen. Alcohol en sigaretten worden onbetaalbaar. In plaats daarvan raakt de jeugd verslaafd aan fisherman’s friend en Sisi, het schijnt een killer combination te zijn. Je moet wat om high te willen worden! De Sisi no bubbles is niet aan te slepen. Het wordt ook een fietsjaar! Niet omdat we gezond willen doen, maar omdat de benzine afschuwelijk duur wordt. In februari komt er eindelijk een Elfstedentocht en in maart komen er heftig stormen over ons land. Maart roert zijn staart! Serious request haalt geld op voor de slachtoffers van de bijna watersnoodramp. Talentenjachten worden volgend jaar verboden voor kinderen onder de 12 jaar! Omroep MAX opent bejaardentehuizen voor de bejaarden die nergens terecht kunnen, nadat hun tehuis gesloten is. Ze moeten wel eerst auditie doen, kijken of ze een kunstje kunnen. Uiteindelijk wordt het een reality-programma, door heel het tehuis hangen camera's. Jan Slagter is in zijn nopjes, Erica Terpstra zorgt voor de reportages, Opa Piet zingt de boel aan elkaar, je kunt biljarten met Bassie en Adriaan, Heel Holland kakt, de Geschiedeniskwis met Philip Freriks en rappen met Job ‘Yolo’ Cohen.

In 2014 verwacht ik een ware aardschok in onderwijsland: CITO gaat failliet! 2000 mensen komen op straat te staan. Jeetje, wat een drama, maar niet heus! Goh, de leerkrachten weten precies waar het kind zit en welk onderwijs het nodig heeft. Politiek staat perplex en dat kost Sander Dekker zijn baan: koppen gaan er rollen! Hij treedt af en gaat oliebollen bakken. Tsja, en toen kwam hij erachter dat ook dat zelfs een vak was.
Op de valreep van het jaar raakt Maxima nog een keer zwanger. Het lekt uit dat het een jongetje wordt… maar dat zien we pas in 2015!

Prettige jaarwisseling!