vrijdag 25 oktober 2013

Ongewenste visite


Ongewenste visite
 

Ja, hoor! Nu zijn wij een keer aan de beurt. Bij een kappersbezoek zijn ze ontdekt. Hoe gênant! Heel discreet werden we verzocht een andere keer terug te komen. Direct maar naar de overkant om bij de drogist middeltjes te kopen. Ik zocht tussen pillen, poeders, zalfjes en drankjes. Maar pas toen ik helemaal over de balie heen ging hangen, zag ik de lotions. Lotions en shampoos tegen luizen en neten. Verstopt op de onderste plank. Stel je voor dat iemand ze ziet. Waarom ligt het zalfje voor aambeien eigenlijk wel op ooghoogte?
“Kan ik u helpen?”

“Ja, ik wil iets van de onderste plank!”

“Oh, Oh!”, zei ze onheilspellend, “De ónderste plank…”. Er kwam zelfs een collega bij. “Welke is beter?”, vroeg ze aan haar collega. Helemaal niet discreet noch fluisterend vroeg ze of “ze” al lopen of dat het nog eitjes zijn. Hallo! “Een troost, ze komen alleen op schoon haar.”, vertelde er nog ongevraagd bij. Ja, dát zeg ik ook altijd tegen de ouders op school! De PR-leus van de hoofdluis. Je hoeft je niet te schamen, want je hebt schoon haar. Dus…  Maar het ís wel superirritant! Ik hád geen jeuk en nu ik weet dat ik ze heb ineens wel. Hoe werkt dat?

Ik sloeg de boodschappen maar over, om direct naar huis te gaan en onze hoofden te behandelen. Een moeder van een vriendje van Scott gesmst of hem voor de zekerheid maar even wilde nakijken. We kregen gelijk huisarrest want de lotion moest acht uur intrekken. Jassen in een vuilniszak gestopt om ze te laten stikken, beddengoed afgehaald en op 60 graden gewassen. Daar zit je dan: met je haar is een wrong onder de lotion.

Nog nooit hebben wij deze ongevraagde visite gehad. Wel mieren! Ik vraag me ook telkens af, waarom mieren wel bij ons in huis komen en niet bij de buren. Meer lekkers te halen, zeker?

De luizen vinden ons ineens lekker? Ik hoop dat het eenmalig is.

Trouwens… van wie hebben we ze gekregen? Wie heeft de luizen ingefluisterd dat wij nog niet aan de beurt geweest zijn?

Eén troost: vanavond hebben we weer schoon haar!
Oh… nee!