maandag 22 juli 2013

Zomerperikelen 2. Haar


Zomerperikelen


2. Haar

Vanaf mijn bovenlip tot mijn grote teen: alles haal ik er af. Je kunt nog wel eens een dagje overslaan en de boel camoufleren met een broek of iets met mouwen. Maar als het bijna klittenband dreigt te worden, moet het er af: haar! Het schijnt cultuur gebonden te zijn en iets van de laatste jaren, maar over het algemeen willen vrouwen in het westen gladde benen.

Ik zat ooit eens aan de kant in het zwembad, mijn kinderen dobberden in het water. Naast mij zaten twee vrouwen in gesprek. Van het gesprek heb ik niets mee gekregen, want ik was zo afgeleid van de hennepkwekerij onder haar armen. Is het de bedoeling om mannen af te schrikken? Of kan haar man zijn shag niet  zelf in zijn boxershort bewaren? Toen ze eenmaal met haar kinderen meeliep naar de duikplank, zag ik ook de bosschage langs haar bikinilijn. Je denkt  waarschijnlijk dat het uitje naar het zwembad een onverwachtse spontane actie was en er geen tijd meer was voor drastische maatregelen. Maar geloof mij maar, de ware reden is dat ze een hele lelijke tatoeage op een ongelukkige plek probeert te verbergen die ze in een dronken bui in Lloret de Mar had laten zetten van een vage Engelse gozer die “Ricky” heette en in haar andere  lies “forever”.  Die “Ricky” zal heel waarschijnlijk inmiddels “Anja forever” op zijn onderbeen door een tribal hebben laten overschilderen.

Bij mannen heb ik overigens niks tegen borst-, rug-, been-, of ander trotshaar. Het smeert alleen zo lastig in met zonnebrandcrème