zaterdag 28 december 2013

Geluk


Geluk

Gister bij de kapper kwam ik erachter: de uitgroei was breder dan ik dacht! Kapster van een jaar of vierentwintig (max!) durfde te beweren dat haar uitgroei toch “ook echt heel erg” was. Tsja, wat je erg noemt. Erg is een erg relatief begrip. Ik hoorde daar op de radio, dat een tiener zijn hand is kwijtgeraakt met illegaal vuurwerk. Ben je veertien en mis je een hand… dát is pas erg!
Ik kwam er tevens achter dat er al een week kerstvakantie voorbij was. Al een week voorbij, dat betekent dat we op de helft zitten! We mogen bijna weer. Ja mensen, we mógen. Sommigen onder ons kunnen dat namelijk niet zeggen. Die zitten thuis hun ontelbaar zoveelste sollicitatiebrief te schrijven, maar zijn of “te oud”, “passen niet in het plaatje”, “wegens reorganisatie nemen we op dit moment niemand aan” of “zijn overgekwalificeerd”. Ja mensen, dat kan ook. In tijd van crisis kun je overgekwalificeerd zijn. Overgekwalificeerd en uitgerangeerd. Niemand wil je hebben. En dan maar eens kijken wat je aan het einde van de maand overhoudt, he?

De kerstdagen zijn voorbij en ik ben trots op mijn kinderen die genoegen namen met enkele kleinigheidjes. Niet omdat we ons geen grote dure cadeaus konden veroorloven, maar omdat ze eigenlijk alles al hebben wat hun hartje begeert. Is dat erg? Nee! Zijn ze gruwelijk verwend? Nee, dat ook niet. Maar ze zijn tevreden. Tevreden kinderen die heel verrast waren met een kleinigheidje. Alles waar te voor staat is slecht voor je, behalve tevreden. We hadden het geluk dat we in bijzijn van ouders en vrienden kerst mochten vieren. Gelukkig met elkaar. Lachen, kletsen, eten en gekkigheid.
Een stel uit Georgië wilde dat ook: een liefdevolle familie. Vlak voor kerst zou ze haar kindje baren in een vreemd land ver van thuis. Maar het drama sloeg toe. Het ene moment waren zij op zoek naar geluk, werk en een fijn leven in een vreemd land, het andere moment keerden zij kinderloos weer terug… dat is pas erg!

Aan alle mensen die onze kerstkaart, die we veertien dagen geleden verstuurd hebben, nog niet hebben ontvangen omdat de postbode het erg druk had, willen wij het volgende wensen: veel geluk, gezondheid en liefde met elkaar!
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3568981/2013/12/28/Pasgeboren-baby-in-alle-eenzaamheid-begraven.dhtml