vrijdag 22 februari 2013

Vest


Vest

Afgelopen maandag waren er enkele dames bij DWDD die licht verontwaardig te kennen gaven dat er te weinig intelligente vrouwen aan deze tafel zouden doorschuiven.  Vervolgens ontstond een wat vaag gesprek waarin niet echt duidelijk  werd  wat deze vrouwen te melden hadden.  Deze vrouwen waren hoogleraar, dan wel een hoge baas ergens. Ze zeiden ook nog dat ze weinig tv keken. Ja, lekker makkelijk is dat toch, he? Ergens over gaan lopen klagen, terwijl je er niet eens vaak naar gekeken hebt.
Er schuiven toch zat vrouwen aan bij Matthijs? Als trouwe kijker moet dat toch opvallen. En waarom moeten de vrouwen dan altijd maar intelligent zijn en iets te melden hebben? Af en toe een domme doos kan ook een heel verhelderd gesprek geven, vol humor. Niet te vaak, hoor, want dan gaat het weer vervelen.
Die vrouwen gaven dan ook nog aan, dat ‘stel’, ja ‘stel’, ze werden gebeld, dat ze dat dan wel een beetje bijtijds wilde weten ivm kapper en een jurk die ze moesten uitzoeken. Vrouwen moeten er toch wel een beetje appetijtelijk uitzien op tv. Je komt al snel 5 kilo aan en op een breedbeeldtv nog 2 kilo meer dan een flatscreen, heb ik gehoord.
Ik ben daar als geĆ«mancipeerde vrouw toch wel verbaasd over. Het is niet zo dat je geselecteerd moet worden omdat je een vrouw bent, maar omdat je ergens goed in bent. Je kunt goed zijn in je vak, maar als je jezelf niet kunt presenteren dan heb je niets te zoeken aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk. Zit je daar gekapt in je mooiste jurk en je zal niet uit je woorden kunnen komen, met al je kennis die je hebt, brabbel, brabbel, bla, bla… Er kijken geloof ik iets van 3 miljoen mensen naar, live! Nee, dat is lekker wakker worden de volgende dag… durf je je toch niet meer te vertonen? Trek gelijk je joggingbroek aan en gooi die jurk ergens achterin de kast, ‘stel’, ja ‘stel’ dat iemand die jurk herkent?
Ze hadden het gespreksonderwerp om moeten draaien. Er zitten ook wel eens zeer onaantrekkelijke mannen, die niet perse super intelligent zijn , geen humor hebben en ook nog niets te melden hebben.  Kijk, zulke mannen mogen er wel wat minder op tv komen. Dat had misschien een leuker item geweest aan tafel?
Gisteren zat trouwens ene Merel van Leeuwen bij DWDD, journalist die rechtzaken verslaat. Ze zat er om haar kennis van zaken. Ze had haar makkelijkste vest aangetrokken en haar haar leek niet gekamt. Fantastisch!