zaterdag 8 december 2012

RESPECT


Respect

De natuur heeft ingegrepen: sportvelden zijn afgekeurd. Het hele weekend geen rugby! Velden zijn onbespeelbaar door de vorst en de sneeuw. De wereld zit er toch altijd een beetje mooier uit, bedekt met een wit laagje sneeuw, hè? Magisch… mysterieus…
Als we wel zouden rugbyen zouden we een minuut stilte houden…

De hele week werd rugby genoemd. Bij allerlei praatprogramma’s, op sociale media en in columns werd rugby genoemd als good practice met betrekking op respect voor de scheidsrechter , respect voor elkaar en respect voor de ander. Leuk al die aandacht, alleen de aanleiding ervan is verschrikkelijk!

Het was het gesprek van de dag. Ieder had er wel een mening over. Bij sommigen wenste je echter dat ze hun mond zouden houden. Als je alleen maar dom kan lullen, dan kun je maar beter zwijgen. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud!

Voor me ligt de poster van de KNVB en of iedereen die op zijn raam wil plakken. Respect, ja uiteraard, maar niet alleen bij voetbal! Ik wil best posters zien met heel groot het woord RESPECT: op billboards, tv en sociale media. Sorry, maar ik wil geen poster op mijn raam, ik wil naar de sneeuw kunnen kijken, want nu ziet de wereld er gewoon een stukje mooier uit… Respect is geen poster maar een attitude, een houding, basisgedrag! Begin bij jezelf!

Geen rugby dit weekend en dus zitten mijn kinderen binnen. Zullen we dan maar alvast een kerstboom gaan kopen? Gezellig! Vrede op aarde!