dinsdag 23 juli 2013

Zomerperikelen 3. Ongedierte


Zomerperikelen

3. Ongedierte

Ik wil een miereneter! Een hele grote met een grijs bruine stugge vacht  die met zijn lange dunne tong van ongeveer twee meter ons bevrijdt van de mierenkolonie.

Vandaag was de dag waarbij ze in grote getallen uitvlogen: de bruidsvlucht! Ze hadden zich getransformeerd van kleine vervelende kruipers tot grote nog vervelendere vliegmachines. Een groot leger gepantserde Formicidae kroop tegen de gevel omhoog, als een olievlek breidde het zich uit!

Elk jaar als het rond de 30 graden is, denken ze: ”Kom, laten we uit onze holen vandaan komen en met zijn allen in de tuin van de bovenburen gaan zitten! Parasols en koelboxje mee.” Nou, nee, hoor, van mij mogen jullie fijn beneden blijven!

’s Nachts is het ook al niet te harden! Als je het al bloedheet hebt willen de muggen vampiertje met je spelen! Met wilde armbewegingen wil ik hen duidelijk maken dat ik liever wil slapen! Rot op! Waarom ben ik altijd degene die geprikt wordt?

We hadden vroeger een geel apparaatje meegenomen uit Italiƫ wat je in het stopcontact moest steken. Dat hielp fantastisch! De muggen gingen dood, ja dat klopt, maar het was waarschijnlijk niet voor niks verboden in Nederland!

Als ik de verschillende anti-muggen-tips er op na zoek, moet ik me als volgt beschermen: mezelf bespuiten met muggenspray, biergistpillen slikken, een klamboe, knoflook ophangen in de slaapkamer en/of uien, een citroenplant op het nachtkastje en wierook neerzetten in de slaapkamer. Nou, zal je zet zien… als ik ’s nachts naar de wc moet, zit heel de familie mug me op de wc-bril op te wachten!

Het wordt tijd voor een vleermuis in de badkamer!