maandag 11 februari 2013

de Retro-ouder


De Retro-ouder

Op tv komt er alllerlei reclame voorbij om je oogappeltje zo slim mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld je kind allerlei vreemde talen leren nog voordat hij zijn moedertaal leert, zo handig?! Klassieke muziek in de moederschoot stimuleert de hersenen en je kunt zelfs je embryo prikkelen met de Japanse taal, echt waar! Ik zou me niet verbazen als je tijdens je eisprong wordt geadviseerd om naar Bob Ross te kijken, ondersteboven in yoga-stand tijdens het eten van granaatappels.
Ik pleit voor een ommekeer! Geen Einsteinbaby, maar Einsteincursus voor pappie en mammie. Nieuw programma met Chantal Janzen heet: ‘Laat je niet overrulen door je peuter!’ of ’Terugblèren doe je zó!’ en ’Hoe deden wij het ook al weer?’ onder leiding van de moeder van Johnny de Mol. En natuurlijk de bestseller/ realtysoap: ’Wie is de echte Retro-ouder?’, terug naar rust, reinheid en regelmaat en laten we anno 2013 respect niet vergeten.
Nieuw programma van Linda de Mol en Bastiaan Ragas: ’Ontbijten en dan pleite‘, ‘Krijg je koter aan de groenten’ met Herman den Blijker.  ‘Op tijd naar bed rettekettet!’ Martin Brosius staat er voor op uit zijn graf en haalt de TROS weer uit het dal.
Het finalespel is het boodschappenspel met als kunst om met aléén die boodschappen thuis te komen die je van plan was te kopen (er mag dus niets in je karretje zitten wat je kids erin hebben gesmeten of erin gezeurd)
Als prijs kun je een boodschappenapp winnen voor op dat mini-karretje van AH. Een interactief spel. Daarop staan plaatjes van producten die je aanklikt voor je kind. Je kind loopt dan met dat karretje door de supermarkt en mag pas terugkomen als hij alle producten in zijn karretje heeft.
Nu weet ik ineens waarom op sommige producten woorden staan als peanuts, rusk, milk en chocolate sprinkles. Dat kunnen de kinderen waarschijnlijk al lezen!