woensdag 28 november 2012

Zomaar een dag:

Zomaar een dag:
 
Vanochtend begonnen met mijn goede been uit bed te stappen, bleek ik aan de verkeerde kant van het bed te zijn uitgestapt en daarna gebeurde het volgende:
 
Op de kleren die ik had uitgezocht lag de poes te slapen. Het lag vol met kattenharen! Dan maar iets anders van de waslijn pakken. Maar dat was niet helemaal droog, dan maar even snel de föhn erop… brand ik er een gat in! Waarom koop ik die synthetische rotzooi dan ook? Toch maar dat setje met de kattenharen aangetrokken.
Nog even naar de wc, trok ik mijn panty stuk! Snel een nieuwe  panty, oh, nee, doe maar een maillot, die is dikker!
Wat zie ik wazig? Keek ik in de spiegel, blijk ik geen lens in mijn rechteroog te hebben. Snel een andere gepakt en ingedaan. Nog steeds wazig. Haal ik mijn linkerlens eruit. Wat bleek: zitten er twee lenzen op elkaar. Gek hè? Dat ik wazig zie?
Zet ik thee, trek ik het touwtje van het zakje af. Met een vork geprobeerd het theezakje uit het hete water te vissen.
Vol goede moed naar buiten. Stap ik met mijn hoge hak precies tussen de stoeptegels. Hoe krijg ik het zó gemikt? Mijn voet vloog uit mijn schoen. Sta ik op een schoen een een maillot op straat. Mijn schoen zat stevig tussen de tegels, moest hem er echt uitwringen. Ok, hebbes!
In de auto, bleek het binnenlampje van de auto stuk. Ik zette mijn tas naast me op de bijrijderstoel. Bij het remmen voor een overstekende eend, schoof mijn tas van de stoel, onderste boven op de grond. Bleek ik de rits van mijn tas vergeten dicht gedaan te hebben! Ik in het donker alle spulletjes bij elkaar sprokkelen. Beetje lastig zonder licht. Toen ik mijn telefoon te pakken had, heb ik dat maar als lampje gebruikt. Jakkes, wat ligt er eigenlijk allemaal op zo’n automatje?
Ben ik eindelijk bij mijn werk. Ik stap uit en kom een collega tegen, zegt ze: “Je moet je jurk even goed doen!”
Ik mompel iets van ‘kattenharen…’
“Nee”, zegt ze “Je jurk zit aan de achterkant in je maillot… ik waarschuw je maar even voordat de andere collega’s het zien…”
 
Zomaar een dag uit het leven van… (ik zou de zus van Mister Bean kunnen zijn, echt waar!)